måndag 18 juli 2011

I ♥ Pride

Började skriva värsta långa inlägget om olika pridefestivaler jag varit på - men känner att bilder säger mer än ord. Låt mig bara säga att sedan 2004 har jag varit på minst ett pride per år (Malmö, Nkpg, Köpenhamn, Sthlm, London, Sydney) och jag hoppas jag kommer fortsätta så alla år i resten av mitt liv. Varför? För att det är typ det bästa som finns!!!























2 kommentarer:

  1. RFSL och Pride representerar inga andra än sig själva och jag tror att den stora majoriteten av HBT-personer inte ser nån nytta med Pride utan bara förstärker fördomar.

    SvaraRadera
  2. Svar till anonym: Menar du att de representerar sig själv som privatpersoner, eller? I så fall måste de vara ett gäng med ordentlig mångfald, för om en tittar på programmet för Pride House finns det programpunkter om allt från internationell solidaritet till barnuppfostran, sex, politik, humor, kultur, religion och könsidentitet. Och mer därtill.

    Självklart finns det negativa sidor av pride; det är till exempel ofta väldigt stor fokus på västvärlden, och (som vanligt) tar män ofta stor plats, och det är kommersiellt, men jag tycker fördelarna (nyttan) väger tyngre än nackdelarna. Dessutom hoppas och tror jag verkligen att Sthlm Pride arbetar med att krossa de strukturerna.

    Det finns uppenbarligen ett behov och en efterfrågan på en diskussion angående många av dessa frågor eftersom pride house fylls år efter år. Dessutom är det en chans att lyfta viktiga frågor som rör HBTQ-personer, det är en chans att påverka politiker och en chans att nätverka.

    Om det är något som förstärker fördomar så är det väl medias bevakning av pride - speciellt det som visas av paraden. Men jag förstår att det säljer mer med bilder på glittriga transor och kroppsmålade flator än bilder på det enorma folkhav som sluter upp bakom vagnarna i paraden.
    Jag vet inte vilka fördomar du anser blir förstärkta - men visst finns det en norm även bland de som bryter mot normen - och den synliggörs kanske när en stor del av communityt sammanstrålar.

    Så... Nej, jag håller inte med dig.

    SvaraRadera