söndag 15 januari 2012

Gudomlig indisk kikärtsgryta



Ingredienser
1 stor gul lök
1 gäng blomkålsbuketter
2 morötter
1 zucchini
4 dl kikärtor
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 vitlöksklyfta
20 kardemummafrön
1 tsk korianderfrön
Spiskummin, garam masala, kanel, ekologisk buljong, salt, peppar, sambal oelek.

Gör såhär
Fräs grönsaker tills de börjar mjukna. Häll på de mortlade kryddorna (dvs kardemumma, spiskummin och koriander). Lät det gosa runt en stund och häll sedan på kikärtor, kokosmjölk och krossade tomater samt buljong och vitlök. Nu ska det puttra en stund. När du sedan smakar av är det bra om du får panik, för det fick jag och tog egna initiativ med kryddningen (följer annars recept slaviskt, haha!) Jag ville att det skulle vara krämigt men starkt, så hade i en del sambal oelek och så redde jag av grytan mot slutet. Hade dubbelt så mycket kardemumma som i originalreceptet och hade dessutom i kanel och massvis med peppar. Nästa gång ska jgtesta hela kardemumma-kapslar. Garam masala ska man nog ha i mot slutet. Superlätt, men det tar en stund att få rätt på kryddorna. Serveras med fördel med hemmagjorda naanbröd och massa färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar